top of page

הפחתת החשיפה לכימיקלים והקשר לאנדומטריוזיס

קטע זה לקוח מהבלוג-כל מה שאני יודעת על אנדומטריוזיס


אנחנו חיים בעולם רעיל. מוקפים בחומרים שפולטים עלינו כימיקלים ואנחנו אפילו לא מודעים לזה. חומרי ניקוי, פלסטיקים, טלפונים סלולריים, מחשבים, מיקרוגלים, זיהום אוויר, קוטלי חרקים, ריסוסים, קוסמטיקה – הרשימה בלתי נגמרת.
מחקרים מוכיחים שהרעלים האלה גורמים להרבה מהמחלות והתופעות שבמגמת עליה בשנים האחרונות: הפרעות קשב וריכוז, סרטן, בעיות פוריות ועוד תופעות שונות ומשונות. 
הכימיקלים מכילים הורמונים אשר משפיעים ומחריפים את חוסר האיזון ההורמונלי שבגופנו, ומתוך כך-אנדו' היא מחלה שמושפעת מאוד מהחשיפה הזו לכימיקלים.

אז מה עושים?

מן הסתם אי אפשר להילחם בהכל. יש גורמים שיש לנו פחות השפעה עליהם: איכות האוויר שאנחנו נושמים (אלא אם כן אנחנו מוכנים לעבור מקום מגורים לאיזור נקי), שימוש במחשבים וסלולריים (כמובן עדיף להפחית ולא להשתמש אם אין צורך) ועוד.
אך יש דברים שניתן ומומלץ לעשות על מנת להפחית את החשיפה לכימיקלים ורעלנים:

  1. להפסיק לחמם אוכל בקופסאות פלסטיק ובמיקרוגל. ריכשו לכן תבניות פיירקס קטנות עם מכסה, הביאו את האוכל בתוכן לעבודה, שם תמיד יש טוסטר אובן. 10 דקות על חום מקסימלי ויש לכן ארוחת צהרים חמה וטעימה.

  2. להשליך מן המטבח את כל כלי הטפלון למיניהם – מחבתות, סירים ותבניות. הטפלון הוא חומר רעיל מאד ומספיקה שריטה קטנה אחת כדי שהוא יחדור לתוך האוכל.

  3. לא להשתמש בנייר אלומיניום – רק בנייר אפיה.

  4. לקנות מוצרי ניקוי אקולוגיים, בעיקר כאלה שאנחנו באים במגע איתם באופן יומיומי: סבון לכלים, נוזל כביסה, מרכך – ניתן להשיג בעדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן ואפילו בחלק מהסופרמרקטים הרגילים במחירים הגיוניים. אם צריך לנקות עם אקונומיקה או חומרי ניקוי אחרים – לשים כפפות אטומות.

  5. לא להשתמש בריסוס נגד חרקים. יש צמחי תבלין שעושים את זה מצויין (קינמון, רוזמרין, ציפורן, שום ועוד), ואם זה לא עוזר – הזמינו מדביר אקולוגי.

  6. להפחית שימוש בבשמים, מטהרי אוויר וכו'.

  7. מוצרי קוסמטיקה מפוצצים בכימיקלים ורעלים והם חודרים אלינו דרך העור, יום יום. רצוי לעבור לקוסמטיקה אורגנית ולהפחית באופן כללי שימוש יתר במוצרי קוסמטיקה – זה יותר בריא לעור ולשיער (לא לחפוף כל יום, להפסיק להשתמש במרכך). תתפלאנה להיווכח שהשיער נראה יותר טוב ושהוא מפסיק לנשור! מוצרי הקוסמטיקה כוללים סבונים, שמפו, קרמים ומשחות שיניים. כתבה על חומרים מסוכנים בקוסמטיקה

  8. להפסיק להשתמש בטמפונים, או לפחות לעבור לטמפונים אורגניים. הטמפונים מולבנים ומחוטאים על ידי כימיקלים, והם מכילים חומרים רעילים שיכולים לגרום למחלות קשות (קיראו את העלון שמצורף לחבילות הטמפונים שלכן). אתן בטח שלא רוצות את זה ליד האיזור הרגיש שלכן, נכון? שימוש בפדים או במון קאפ (לנועזות) יוציא את הדם שלכן מהגוף בצורה יותר טבעית.

  9. להפסיק לשתות מים בבקבוקי מים מינרלים! הבקבוקים עומדים שעות בשמש ומתחממים, והפלסטיק פולט רעלים לתוך המים. כמובן שאין להשאיר בשום פנים ואופן בקבוק פלסטיק בתוך רכב ביום קיץ חם. ריכשו לכן בקבוק אקולוגי – גם יפה וגם בריא. לגבי מים מהברז – כן או לא? לי אין בעיה עם מים מהברז. בכל מקרה כדאי לסנן אותם – אם באמצעות בריטה או מסנן שמורכב על צינור המים – אבל אין שום סיבה שבעולם לשתות מים מינרלים.

  10. לגבי מזון – להפסיק לאכול אוכל מעובד ומוצרי דיאט. תמיד קראו את רשימת המרכיבים במזון שאתם קונים וודאו שאין שם חומרים משמרים ותוספים למיניהם. אני בעד לקנות הכל טבעי ולהכין לבד בבית, אבל אני מודעת לזה שלא כל אחד ואחת חובבי בישול כמוני…

  11. וכמובן – הכי מומלץ לאכול אוכל אורגני. חומרי ההדברה שבמזון מכילים רעלנים רבים המשפיעים על רמות ההורמונים שלנו.

למידע מקיף ומעמיק בנושא, אני ממליצה לפנות לחני אייזנשאטט-כרמי, מומחית למחקר טוקסיקולוגי ואקו-טוקסיקולוגי, יועצת לבריאות טבעית, ריפוי עצמי וחיים ללא רעלים, מתמודדת עם אנדומטריוזיס ופעילה ליצירת מודעות למחלה, שהתמחתה בנושא הנ"ל. 

כמו כן, כדאי להיכנס לאתר Skin Deep המפרט את רמת החשיפה לכימיקלים והסיכון באלפי מוצרי קוסמטיקה. 

הפחתת החשיפה לכימיקלים והקשר לאנדומטריוזיס

bottom of page